Se renunță la copia cărții funciare colective

Este o certitudine, nu mai este nevoie de copie carte funciară colectivă a blocului la întocmirea documentațiilor de cadastru și intabulare pentru apartamente (UI).

Din 1 septembrie 2014, oficiul de cadastru a introdus o nouă regulă menită să fluidizeze circuitul dosarelor în cadrul oficiului de cadastru. Regula prevedea că pe lângă documentele necesare întocmirii dosarului cadastral (acte de proprietate, carte identitate, împuternicire,certificat fiscal, etc.) să se aducă și copie cartea funciară colectivă a blocului.

Cartea funciară colectivă a blocului reprezintă cartea funciară a terenului cu construcție-condominiu (bloc) în care sunt notate toate părțile comune indivize și indicate toate unitățile individuale exclusive (apartamentele) cu trimiterea la cărțile funciare individuale ale acestora (intabulate).

Începând cu data de 12 Noiembrie 2014 s-a renunțat la obligativitatea copiei cărții funciare colective la dosarul de cadastru, întrucât s-a dovedit a fi o povară atât pentru clienții puși pe drumuri, cât și pentru angajații oficiului de cadastru care nu mai făceau față fluxului mare de documente.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home3/rcad3388/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552