Preț cadastru și intabulare construcție nouă

Categorie lucrări
Onorariu
Taxe cadastru și intabulare
Termen avizare OCPI
Înscriere construcție nouă(intabulare construcție)de la 1000 RON60+0.05% din valoarea de impozitare a construcției15 zile lucrătoare

La ce sunt necesare cadastrul și intabularea la o construcție nouă?

Efectuarea cadastrului și a intabulării construcției noi este un pas important și, de asemenea, definitoriu pentru orice constructie nou ridicată.

Practic se face intabularea construcției, alipirea construcției, dezmembrarea construcției, radierea ipotecii sau cererea de număr poștal pentru respectiva construcție. Toate aceste servicii nu sunt interdependente și vor fi folosite de la caz la caz.

Înscrierea în planul cadastral și în cartea funciară a unei construcții pe un teren înscris în cartea funciară se face prin întocmirea unei documentații  cadastrale de actualizare.

Dreptul de proprietate asupra construcțiilor noi se înscrie în cartea funciară în baza autorizației de construire și a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, sau a unui certificat în baza căruia a fost edificată construcția, acte eliberate de autoritățile locale (primăriile localităților).

În cazul în care terenul este ipotecat atunci intabularea noii construcții se face numai cu acordul scris a terței persone ce și-a rezervat acest drept.

Cât costă cadastrul și intabularea pentru o construcție nouă?

Taxa percepută de Oficiul de Cadastru este de 60 de lei, plus 0,05% din valoarea de impozitare a construcției, iar timpul de soluționare standard pentru intabulare este de 15 de zile.

Aceasta perioadă poate fi urgentată prin aplicarea unei taxe suplimentare de 0,75%.

Pentru detalii consultați lista completă de prețuri.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home3/rcad3388/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552